چگونه جوانه گندم درست کنیم
آموزش کامل چگونه جوانه گندم درست کنیم به روشی آسان
چگونه جوانه گندم درست کنیم ،چگونه جوانه گندم درست کنیم،چگونه جوانه گندم درست کنم،چگونه پودر جوانه گندم درست کنیم،چگونه جوانه گندم خوراکی درست کنیم،چگونه جوانه ی گندم درست کنیم،چگونه جوانه گندم را درست کنیم،چگونه در منزل جوانه گندم درست کنیم،چگونه پودر جوانه گندم درست کنم،چگونه روغن جوانه گندم درست کنیم،چگونه ماسک جوانه گندم درست کنیم،چگونه در خانه جوانه گندم درست کنیم
در این مطلب از سایت جسارت به چگونه جوانه گندم درست کنیم می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
چگونه جوانه گندم درست کنیم
جوانه های غلات و دانه ها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. دانه هایی که بیش از همه برای تهیه جوانه مناسب هستند،
عبارتند از: ماش، عدس، گندم، جو، شنبلیله، تخمه کدو، کنجد، آفتاب گردان و سویا.
گفته شده است در جوانه عدس و ماش دو ماده وجود دارد که وقتی وارد بدن می شوند، سلول های سرطانی را به تدریج از بین می برند.
جوانه سویا از لحاظ ارزش غذایی با گوشت رقابت می کند و ضررهای گوشت را نیز ندارد، همچنین از لحاظ وجود ویتامین C، رقیب گوجه فرنگی است.
برای تهیه جوانه چیزهایی که لازم دارید یک شیشه خالی، کمی آب و کمی دانه است. البته می توانید جوانه ها را درست
مانند سبزه عید نوروز تهیه کنید و پس از دیده شدن جوانه های کوچک سبز ، آن را مصرف کنید. وقتی دانه را در آب خیس می کنید،
آنزیم های موجود در آن که تا آن زمان به صورت غیرفعال در دانه وجود داشتند، فعال می شوند و نشاسته موجود در دانه تبدیل به قند می شود.
پروتئین تبدیل به اسیدهای آمینه می شود و چربی اشباع مبدل به اسید چرب می شود. این فعالیت آنزیمی در
جوانه، باعث تحریک فعالیت های آنزیمی در بدن انسان و سلامت و نشاط می گردد.
درست کردن جوانه گندم در منزل
بعد از آبکشی کردن گندم رو داخل ظرفی دیواره دار بریزید
بسته به گرما محیط منزل تا ۳-۲ روز هر روز دوبار و اگر تابستون بود سه بار آبکش کنید .
بعد از دوروز ریشه ها کاملا مشخص شده و جوانه های کوچیک گندم میتونید ببینید
در این مرحله ممکنه که ظرف اولیه کوچیک باشه .جوانه ها رو بعد از ابکش کردن به ظرف بزرگتری انتقال بدید
بازم روی ظرف با دستما ل مرطوب بپوشونید و درظرف مقداری اب بریزید و در محل تاریکی قرار بدید
اینجا کاملا جوانه ها دیده میشند این برای من در روز چهارم بود
روز پنجم سینی جوانها رو جلو پنچره یا هر مکانی که بتونه نور ببینه قرار بدید.بعد از یک روز نوردهی شما یه جوانه گندم بسیار خوب دارید
در مرحله اخر جوانه ها رو داخل ظرفی بریزید و اب سرد روی ان ریخته بعد از چند دقیقه پوسته ها جدا میشن و میتونید جوانه ها
رو تنها داشته باشید.
طرز تهیه جوانه گندم
جوانه گندم به علت ایجاد انرژی بالا و وجود منیزیم ، آهن ، کلسیم ، سدیم ، پتاسیم منگنز ، کبالت ، ید ، روی و
نشاسته و ویتامین های B1 و B6 و B2 و A و C و E و D نقش مهمی در سلامتی بدن ایفا می نمایند.
تغییراتی که در دانه ها در حین جوانه زدن رخ میده ، موجب میشه ویتامین های و املاحی که در دانه هستند افزایش
پیدا کنه .می توانیم عنوان کنیم در زما ن جوانه زنی املاح و پروتیین افزایش پیدا می کنه و در عوض کالری و کربوهیدارت کاهش پیدا میکنه .
افزایش پروتیین در زمان جوانه زدن به دلیل شکسته شدن مولکولهای کربوهیدارت و ترکیب با نیتروزن در هوا میباشد.
که در این ترکیب اسید امینه های جدید راتشکیل میدهند و در نهایت باعث تولید پروتیین قابل جذب و هضم بدن می شود .
علاوه به این ها جوانه گندم و سایر جوانه ها از قبیل ماش ،عدس به دلیل داشتن ویتامین Eو سلنیوم و منیزیم باعث حذف رادیکالهای آزاد می شود
و به تقویت سیستم ایمنی و فعالیت مغز کمک میکند .و این موضوع بطور غیر مستقیم از کاهش توانایی فکری جلوگیری می کند.
– اگر حرارت محیط حدود 22 درجه سانتی گراد و محل آن تاریک باشد، دانه خیلی زود جوانه می زند. بسته به نوع دانه، بین سه تا پنج روز و
گاهی بیشتر می توانید جوانه را از تاریکی درآورید و پشت پنجره رو به آفتاب بگذارید.
جوانه را همیشه مرطوب نگاه دارید تا اندکی بیشتر رشد کند ( آب کش کردن را فراموش نکنید).
چگونه جوانه گندم درست کنیم
برای تهیه جوانه دانه مورد نظر را پس از پاک کردن و شستن در ظرف آبی خیس کرده و در جای خنک ولی نور زیاد گذاشته
تا زمانی که جوانه سر از پوسته دانه بیرون بزند دقت داشته باشید لزومی ندارد که دانه هادر معرض نور مستقیم باشد کافیست
ظرف مورد نظر رادر آشپزخانه نزدیک به پنجره قرار دهید .بعد از یک الی دو روز بسته به نوع دانه جوانه شروع به رشد میکند و
پوسته دانه را شکافته و سر جوانه از پوسته بیرون میزند .
پس از این مرحله آب روی دانه ها را دور بریزید و دانه ها را در دستمال تمیزی بریزید ودرون ظرفی قرار دهید در این زمان چون
دانه مرطوب هستند نیاز به اضافه کردن آب نیست ولی روزی دو بار به جوانه ها سرکشی کنید و لبه دستمال را کنار بزنید و با تکان دادن دستمال سعی کنید
دانه ها را زیر و رو کرده و با اسپری کردن آب بر روی آن رطوبت لازم را به جوانه ها بدهید به این نکته توجه داشته باشید که در زیر جوانه
آب جمع نشود چون این امر بخصوص در فصل تابستان که هوا گرم است موجب خراب شدن دانه ها میشود.
اگر مراقبت های لازم را انجام دهید ظرف 3 الی 5 روز با توجه به نوع دانه جوانه ها آماده میگردد
بعد از اینکه جوانه آماده شد در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و هر زمان سالاد تهیه میکنید مقداری از آنرا به سالاد اضافه و
نوش جان کنید ویا جوانه انواع حبوبات را تهیه و پس از خشک کردن آسیاب کنید واز آن سوپ جوانه تهیه کنید که فوق العاده پر خاصیت میباشد .
چگونه جوانه گندم درست کنیم
بیشتر بخوانید :
کندر خوراکی
خواص گندم در دوران بارداری
خواص زرشک سیاه
سیاه دانه برای مو
سرکه سیب و عسل
- ۹۷/۰۷/۰۹